fbpx

Tabung Pembinaan Rumah Mualaf

RM298,803 of RM500,000 raised
RM
Personal Info

Donation Total: RM100.00

"Seseorang kamu belum sempurna imannya jika dia tidak mengasihi untuk saudaranya apa yang dia kasihi untuk dirinya sendiri"
Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim

Kenapa SUMBANGAN INI PENTING?

Bayangkan, rumah dhaif yang diduduki tidak mempunyai dinding, bilik, tandas, elektrik dan bekalan air. Tidur bertemankan nyamuk, dan terdedah kepada pelbagai binatang bahaya di waktu malam, begitulah keadaan keluarga dibanyak bahagian di Sabah.

Mengambil semangat ini, kami mempromosikan usaha dan membina kapasiti untuk pembangunan kediaman di dalam komuniti yang terpinggir dan miskin tegar di Sabah. Projek ini dicadangkan untuk diadakan di negeri Sabah, negeri yang termiskin di Malaysia.
Melalui projek ini kami berusaha untuk menjana dana sumbangan orang ramai sebanyak RM500,000 untuk membina rumah untuk 10 keluarga di peringkat awal, yang akan dikembangkan kemudiannya kepada lebih banyak rumah apabila kemampuan bertambah.
Matlamat kami adalah satu rumah untuk satu keluarga dhaif.

Ayuh! Bersedekahlah, lebih-lebih lagi di bulan Ramadan ini. Semoga segala sumbangan anda kekal hingga ke akhorat seperti mana sabda Rasulullah SAW:

Naungan orang beriman di hari Kiamat adalah sedekahnya.

Hadis Riwayat Ahmad

Cara Lain untuk Menyumbang

Salurkan terus ke akaun bank:

CIMB : 8604463100

PERTUBUHAN KADAZAN DUSUN MURUT MUSLIM SEMALAYSIA

Rujukan : rumah

Sebarkan kepada rakan-rakan

Facebook
WhatsApp
Telegram
Scroll to Top