Projek Terjemahan Al-Quran Bahasa Etnik Sabah

RM427,493 of RM1.3 million raised
RM
Personal Info

Donation Total: RM100.00

*Kami sangat menggalakkan anda untuk memberikan butiran peribadi anda kerana semua sumbangan adalah tertakluk kepada Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram 2001 (AMLA).


Pertubuhan Kadazan Dusun Murut Muslim SeMalaysia (KDMRS Muslim) telah memulakan projek terjemahan Al-Quran pertama di dunia dalam bahasa etnik Sabah. Kita telah hampir berjaya menjalankan amanah menerbitkan Terjemahan Al-Quran (TAQ) dalam bahasa etnik Dusun yang pertama di dunia yang sedang dalam proses penerbitan, insyaAllah doakan kejayaannya. Seterusnya kita akan memulakan penterjemahan Al-Quran al Karim ke dalam bahasa etnik Kadazan, Murut, Rungus dan Sungai pula.

KDMRS kini menyantuni dan membantu 43 kawasan/daerah di pedalaman Sabah dan telah syahadahkan ramai orang. Ini adalah usaha dalam misi untuk menyebarkan kefahaman Al-Quran kepada etnit Sabah. Kami mempunyai pasukan, dan rangkaian pengedar. Oleh itu, kami SANGAT memerlukan untuk mengumpulkan dana bagi menyelesaikan terjemahan ini.

DENGAN MENYUMBANG KEPADA USAHA MURNI INI, ANDA AKAN MENDAPAT:
✅ HADIAH untuk setiap SURAH Al-Quran yang dibacakan
✅ HADIAH untuk setiap SURAH Al-Quran yang di hafal
✅ Ganjaran untuk setiap SURAH yang dilaksanakan
✅ Ganjaran untuk setiap orang yang menerima Islam dan menerapkannya dalam kehidupan mereka

—————

CARA LAIN UNTUK MENYUMBANG
Anda juga boleh membuat seumbangan terus ke akaun bank:

  • Bank: CIMB Islamic
  • No. Akaun: 8604 4631 00
  • Nama: PERTUBUHAN KADAZAN DUSUN MURUT MUSLIM SEMALAYSIA

Ref: Quran
Email: kdmrs.dana@gmail.com